Головна Науково-практичні коментарі Кодекс законів про працю Глава XIV (ст.201-220) Стаття 214. Відпустки без збереження заробітної плати працівникам, допущеним до вступних іспитів у вищі заклади освіти

Стаття 214. Відпустки без збереження заробітної плати працівникам, допущеним до вступних іспитів у вищі заклади освіти

Кодекс законів про працю - Глава XIV (ст.201-220)
248

Стаття 214. Відпустки без збереження заробітної плати працівникам, допущеним до вступних іспитів у вищі заклади освіти

Працівникам, допущеним до вступних іспитів у вищі заклади освіти, надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю 15 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місцезнаходження навчального закладу та назад. Працівникам, які навчаються без відриву від виробництва на підготовчих відділеннях при вищих закладах освіти, у період навчального року надається, за їх бажанням, один вільний від роботи день на тиждень без збереження заробітної плати. Для складання випускних іспитів їм надається додаткова відпустка на умовах, передбачених частиною першою цієї статті.

(Стаття 214 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР № 6237-10 від 21.12.83; Законом № 871-12 від 20.03.91; в редакції Закону № ІI7-XIV від 18.09.98)

Працівники, допущені до вступних іспитів у вищі навчальні заклади, одержують відпустку без збереження заробітної плати тривалістю 15 календарних днів, без урахування часу проїзду до навчального закладу і назад. При цьому рівень акредитації вищого навчального закладу значення не має.

Зазначений строк (15 днів) без урахування часу проїзду до навчального закладу і назад має означати, що всі надані дні (15) працівник може використати безпосередньо для підготовки і складання вступних іспитів у вищі навчальні заклади. На тривалість цього строку не повинен впливати час, витрачений на проїзд до місця знаходження конкретного закладу.

Отримання додаткових днів для проїзду може бути обумовлене угодою між працівником і роботодавцем згідно з частиною першою ст. 26 Закону України «Про відпустки».

 

< Попередня  
href="/komentar/kzpp/351-glava14/5153--215---------.html">Наступна >