Головна Науково-практичні коментарі Сімейний кодекс Розділ І (ст.1-20) Глава 1 Сім'я. Регулювання сімейних відносин

Глава 1 Сім'я. Регулювання сімейних відносин

Сімейний кодек - Розділ І (ст.1-20)
47

РОЗДІЛ І

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Глава 1 Сім'я. Регулювання сімейних відносин

У розділі І Сімейного кодексу (СК) України викладені ос­новні положення, які мають принципове значення для право­вого регулювання відносин, що виникають зі шлюбу, спорід­нення, усиновлення та взяття дітей на виховання.

Сформульовані завдання СК, визначені регульовані ним відносини, учасники сімейних відносин, здійснено спробу дати визначення понять "сім'я" та "право особи на сім'ю", приділе­но увагу правовому статусу дитини, закріплено принципи регу­лювання сімейних відносин в Україні. Наведено й інші положення, які мають значення для регу­лювання усіх сімейних відносин: можливість субсидіарного за­стосування з цією метою норм Цивільного кодексу (ЦК) Ук­раїни, договорів між членами сім'ї, аналогії закону та права, міжнародних договорів, врахування звичаїв при вирішенні су­дом сімейних спорів. Висвітлено питання, пов'язані зі здійс­ненням сімейних прав і виконанням сімейних обов'язків, захи­стом сімейних прав та інтересів. Стаття 193. Видача нових свідоцтв про реєстрацію актів громадянського стану у зв'язку з реєстрацією переміни прізвища, імені, по батькові

Якщо у зв'язку з реєстрацією переміни прізвища, імені, по батькові були внесені зміни у записи актів громадянського стану, органи реєстрації актів громадянського стану України, з урахуван­ням внесених змін, видають нові свідоцтва.

Після реєстрації переміни прізвища, імені та по батькові ор­ган РАЦСу у встановленому порядку вносить необхідні зміни у записи актів цивільного стану заявника. До органів РАЦСу за місцем перебування записів актів про народження надсилають повідомлення для внесення аналогічних змін в Інші екземпля­ри цих записів і видачі нових свідоцтв відповідно до змін, вне­сен

их в актові записи. Свідоцтва, видані раніше, відбираються І знищуються органом РАЦСу.

Про проведену реєстрацію переміни прізвища, імені та по батькові призовника і військовозобов'язаного орган РАЦСу сповіщає районний (міський) військкомат, у якому призовник або військовослужбовець перебуває на обліку, а також відділ внутрішніх справ за місцем проживання заявника.

 

< Попередня   Наступна >