Головне меню
Головна Підручники Конституційно-процесуальне право Конституційне та конституційно-процесуальне право Провадження у справах щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту.

Провадження у справах щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту.

Конституційно-процесуальне право - Конституційне та конституційно-процесуальне право
324

Провадження у справах щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення Президента України з поста в порядку імпічменту.

Підставою для відкриття конституційного провадження у справі є конституційне подання Верховної ради України з питання дачі ви­сновку щодо додержання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента України з поста в поряд­ку імпічменту. до зазначеного конституційного подання Верховної ради України додаються такі документи та матеріали:

а) щодо ініціювання питання про усунення президента України з поста в порядку імпічменту;

б) про створення та роботу спеціальної тимчасової слідчої комі­сії Верховної ради для проведення розслідування, висновки і пропозиції цієї комісії;

в) про розгляд Верховною радою висновків і пропозицій тим часової слідчої комісії;

г) рішення Верховної ради про звинувачення президента Укра­їни у вчиненні державної зради або іншого злочину;

д) рішення Верховної ради про звернення до Конституційного суду України.

Відставка за власним бажанням президента України, якому пред’явлено звинувачення, є підставою для закриття конституційного провадження у справі. притягнення цієї особи до судової відпові­дальності здійснюється в такому разі у загальному порядку.

Конституційний суд України дає висновок у справі щодо додер­жання конституційної процедури розслідування і розгляду справи про усунення президента України з поста в порядку імпічменту від­повідно до частини шостої статті 111 Конституції України.

 

< Попередня

  Наступна >